22 Mayıs 2015 Cuma

TUBİL'in yıldızları kupayı Yaşar'a emanet etti-Ankara Haberleri-22 mayıs cuma milliyet gazetesi

Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Yenimahalle’ye gurur yaşatmaya devam ediyor

IHA
Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Yenimahalle’ye gurur yaşatmaya devam ediyor.28-29 Mart’ta Denizli’de düzenlenen THOF Kulüpler Arası Tekeler Grup Yarışları’nda Türkiye birincisi olan TUBİL’in Yıldızlar Grubu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek kupa ve madalya coşkusunu paylaştı.

BAŞARILARI GÖĞÜSLERİ KABARTTI

Dans etmek isteyen her yaştan vatandaşı aynı çatı altında buluşturan TUBİL’in, 9-14 yaş aralığında 28 başarılı çocuktan oluşan Yıldızlar Grubu, elde ettikleri başarıyla Yenimahalle’ye gurur yaşattı.
Ağabey ve ablalarının yolundan giderek halk oyunlarında, yıldız gibi parlayan ekip, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun bu yıl Denizli’de düzenlediği yarışmadan birincilikle döndü.Ankara, Burdur, Isparta, Antalya ve Afyon gibi Türkiye’nin pek çok ilinden kulüplerin katıldığı yarışmaya, Antalya yöresinden sundukları halk oyunları gösterisi ile Yenimahalle’nin Yıldızları, damga vurdu.

“HER GÜN AYRI BİR BAŞARIYLA GURURLANIYORUZ”

Ankara’ya 1’incilikle dönen ekip kupayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a getirdi. Gençleri tek tek kutlayan Başkan Yaşar, “Yenimahalle’mize güzel bir armağan getirdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İlçemiz spor, eğitim, sanat gibi birçok dalda başarılara imza atıyor. Ben de bununla gurur duyuyorum. Sizlere olan desteğimiz her zaman devam edecek. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

TUBİL VAN EKİBİ
ÜLKEMİZİ ULUSAL VE ULUSLARARASI ARENADA BAŞARIYLA TEMSİL EDEN YENİMAHALLE BELEDİYESİ TUBİL HALK DANSLARI TOPLULUĞU, ANKARA’YA BİR GURUR DAHA YAŞATTI.

7-NİSAN-2105 MİLLİYET GAZETESİ HABERİ

Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Ankara’ya bir gurur daha yaşattı. TUBİL’in Yıldızlar Grubu, 28-29 Mart’ta Denizli’de düzenlenen THOF Kulüpler Arası Tekeler Grup Yarışları’nda Türkiye birincisi oldu.
Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 1978 yılında kurulan TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Hobi Grupları ile adını duyurmaya devam ediyor. Dans etmek isteyen her yaştan vatandaşı aynı çatı altında buluşturan topluluğun 9-14 yaş aralığından 28 başarılı yıldızın oluşturduğu Yıldızlar Grubu, elde ettikleri başarıyla Yenimahalle’ye gurur yaşattı. Ağabey ve ablalarının yolundan giderek halk oyunlarında yıldız gibi parlayan ekip, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun bu yıl Denizli’de düzenlediği yarışmadan birincilikle döndü.
Vali Recep Yazıcıoğlu spor Salonu’nda gerçekleşen Tekeler Grup Yarışması, kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Ankara, Burdur, Isparta, Antalya ve afyonkarahisar gibi Türkiye’nin pek çok ilinden kulüplerin katıldığı yarışmaya, Antalya yöresinden sundukları halk oyunları gösterisi ile Yenimahalle’nin yıldızları damga vurdu. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan grup, Tekeler Türkiye birinciliğine layık görüldü. Başkent’e galibiyetle dönen ekip, başarılarının arkasında Yenimahalle Belediyesi’nin desteklerinin yattığını ifade ederek, Başkan Yaşar’a teşekkür etti.




Denizli'de Antalya oyunları ile Tekeler Bölge Birincisi oldular.(TUBİL HALK DANSLARI TOPLULUĞU YILDIZLAR KATAGORİSİ)


Ankara'da yapılan yarışmada 2.nci oldular:)